Biefstuk spies met annanas, lekker en toch weinig calorieën

Met het mooie weer op komst, is het natuurlijk ook wel eens tijd voor een gezellige BBQ. Goed trainen, en goed eten gaat echt wel hand in hand!

 

 

Ingrediënten

Marinade

Knoflooksaus

Benodigdheden

Hoe maken we het?

Bereiding

 Snijd de biefstuk in stukken van ca. 2 a 3 cm. Hak de knoflook fijn en meng met de olie, tijm en balsamicoazijn in een kom. Voeg hier de biefstuk aan toe en schep er door heen. Laat de biefstuk afgedekt minimaal 30 minuten in de koelkast staan, een hele nacht kan ook. Snijd ondertussen de rode ui en paprika in stukken en maak de champignons schoon. Maak ook de saus door de munt fijn te hakken en te mengen met de Griekse yoghurt, citroensap, peper en zout.

 Rijg de biefstuk aan de spiezen afgewisseld met een champignon, rode ui en paprika. Bestrijk ook de groenten een beetje met de overgebleven marinade. Grill de spiezen ongeveer 5 a 6 minuten op de barbecue, afhankelijk van de temperatuur en of je de biefstuk rare, medium of well done gebakken wil hebben. Serveer met de frisse muntsaus.

biefstuk-spies-van-de-BBQ_v

One Response to “Biefstuk spies met annanas, lekker en toch weinig calorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *